Kommentarer slået fra
Hvem bestemmer hvor Lederskabet skal stå?

Uanset, om du ved, du skal have medarbejdere i din virksomhed fra dag 1 eller du bliver ‘ramt af succes’ og ansættelse af flere hænder, så er det

din drøm – din økonomi – din virksomhed

dine ansatte skal arbejde i og for. Det er vist ingen hemmelighed, at ledelsesopgaven kommer bag på mange iværksættere og ejerledere. Jeg har hørt mange sige, at det er pain in the ass at være nødt til at bruge så uforhorholdsmæssigt megen tid på andet en ydelser, produktion og indtjening.

Lad os lige slå én ting fast; Ledelse og Lederskab er et fag for sig selv. Det indeholder både nogle ‘hårde’ og nogle bløde elementer. jeg bruger ofte denne overordnede forklaring:

  • Ledelse er styring, drift, administration, økonomi.
  • Lederskab handler om, hvordan og med hvad, du gør det; værdigrundlag, services, personalepolitik med mere

I det øjeblik, du overvejer at ansætte din første medarbejder skal du også i gang med at tænke over:

  • Hvilke opgaver skal den ansatte varetage og hvilke opgaver beholder du selv?
  • Hvad er det for faglige kompetencer og personlige egenskaber,du og din virksomhed har brug for?
  • Hvordan skal dine ansatte agere og repræsentere din virksomhed?

Hvis du nu skulle finde på at tænke, at det tager alt for lang tid, så kan jeg fortælle, at det tager 3 gange så lang tid og koster mange ærgrelser, hvis du springer det over fra starten. Jeg mener – har du lyst til at være den boss, der går rundt og fejer gulv, mens din ansatte taler i telefom med din største kunde, fordi du ikke lige har fået gjort ansvar og opgavefordeling klar fra starten? Okay – ‘overdrivelse fremmer forståelsen’, men jeg har faktisk set det med mine egne øjne.

Opgaven med at skabe og udvikle et værdigrundlag og en virksomhedsprofil for din virksomhed, er ikke så svær. SamtaleAkademiet har udviklet en proces, der guider dig igennem en målrettet afklaring og beskrivelse af de områder i din virksomhed, du vil tage fat på at definere for dine ansatte og kunder.


© 2006 – 2014 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet.dk

Telefon: 22 32 54 43 | Mail: samtaleakademiet@gmail.com |Comments are closed.