Kommentarer slået fra

Det er min erfaring, at der slet ikke er tilstrækkelig opmærksomhed omkring, hvordan det bør foregå i den første tid, så det bliver en succes for både dig og din arbejdsplads! Det hele handler selvfølgelig om samtalerne og relationerne i hverdagen, så de er styrkende for alle parter. Hvis du spørger mig, skulle enhver arbejdsplads have en strategi for hvordan en tilbagevendt medarbejder hjælpes godt i gang igen, som en naturlig del af personalepolitikken på stedet. Eventuelt med en kollegial mentorordning, de første 3 måneder.

Det giver anledning til 2 gode spørgsmål:
  • Hvad har du/medarbejderen brug for at vide og gøre, så du er rustet bedst muligt til at starte på arbejde igen?
  • Hvad ville det være godt for dig/medarbejderen, at arbejdspladsen er opmærksom på i den første tid?

 

Effektivitet og Arbejdsglæde handler om personligt lederskab og professionelt selvværd

Der er spændende og udfordrende både personligt og fagligt at starte nyt job. Det kan være endnu mere udfordrende at vende tilbage til sin arbejdsplads efter længere tids fravær. Du har en ubevidst forventning om, at tingene er, som da du forlod dem. Dine kolleger og ledelsen har en forventning om, at du helt naturligt glider ind på din plads. Alle parter overser, at der har været en naturlig udvikling på arbejdspladsen i perioden og det giver nemt nogle sammenstød af krav og forventninger, der kan gøre det endnu sværere at vende tilbage end at være helt ny medarbejder.

Jeg har selvfølgelig nogle bud på, hvordan der kan sættes fokus på dette vigtige område, baseret på og udviklet i praksisfeltet gennem mange års arbejde i ledelsesfeltet i institutionsbranchen.

‘Kom godt tilbage på arbejde’ henvender sig primært til:
  • Dig, der har været væk fra din arbejdsplads eller arbejdsmarkedet en periode, fx på grund af barsel, sygdom, orlov eller ledighed.
  • Jobcentre samt eksterne aktører, fagforeninger, samt virksomheder der har fokus på medarbejdernes trivsel.

Jeg arbejder i kreative specialdesignede processer, der passer til den enkelte person eller organisation. Det betyder, at indholdet både skabes via en overordnet samtale. OG i selve samværet med deltagerne. Jeg lægger vægt på, at mine indlæg og inspirationer er konkrete, handlingsorienterede og underholdende. Jeg indleder altid med at spørge, hvad der optager deltagerne i forhold til temaet, og tager afsæt i det.

Andre temaer kunne være:
  • ’Kunsten at sige JA! til det, der er det rigtige for dig. Og NEJ til alt det andet.’
  • ’Styrkende Kommunikation i hverdagen’.’
  • ’Noget om netværk; hvordan gør du – og hvad kan du bruge det til’.’
  • Kommunikation og etik i professionelle relationer

© 2006 – 2014 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet.dk

Telefon: 22 32 54 43 | Mail: samtaleakademiet@gmail.com |

 

Comments are closed.