Kommentarer slået fra

 

Individuel session – foredrag – workshop

Husker du at bruge en halv time på at forberede dig til møder med kunder og samarbejdspartnere?

Og har du værktøjerne til det?

Det er nemlig en rigtig god idé at få forventninger, krav og behov afstemt inden, I laver den endelige aftale. Det forebygger nemlig misforståelser og frustrationer, der går ud over opgaveløsning og relationen til kunden/samarbejdspartneren, når først I er i gang.  der i sidste ende kan medføre et  økonomisk tab, der gør ondt på bundlinjen.

Hvis du bare én gang har oplevet at miste en kunde, materiel eller en sum penge, fordi du ikke sikrede dig, at I var fuldstændig enige om vilkårerne, så ved du, hvad jeg taler om. Dyre lærepenge, der nemt kunne spares med nogle enkle værktøjer.

En grundig forventningsafstemning indeholder blandt andet:
  • At du kender dine egne behov, krav og forventninger, for at kunne løse opgaven – og at du kan formidle det klart til kunden
  • At du kender kundens behov krav og forventninger til dig og resultatet.
  • Viden og værktøjer til at spørge, lytte og formidle dig selv på en rolig, saglig faglig måde.
  • Hvordan får du lagt en aftale om håndtering af uforudsete begivenheder eller nødvendige ændringer ind i samarbejdet, så du eller I undgår at stå med håret i postkassen undervejs – igen med risiko for økonomisk tab?

Forventningsafstemning er en opgave, der ofte glider i baggrunden, når vi arbejder på at få en ny kunde i hus. Eller rettere – vi tror, vi er helt enige om konditionerne for samarbejdet, prisen, tidshorisonten.

Din egen klarhed og en god snak med kunden/samarbejdspartneren, skaber tryghed og tillid og dermed succes og tilfredshed hos begge parter.

Det får du  i 2 timers individuel undervisnings-session:
  • En indføring i SamtaleAkademiets 360 graders værktøj til Styrkende Forventningsaftemning, som er nemt at arbejde med i hverdagen
  • Afklaring af dine egne behov til at udføre optimal opgaveløsning
  • Afklaring af dine egne krav og forventninger til dine kunder og samarbejdspartnere.
  • Samtale – og spørgeteknik til at afklare kundens/samarbejdspartnerens behov, krav og forventninger.
  • En øvelse, der træner dig i den Styrkende Forventningsafstemning.
  • Viden, indsigt og værktøjer til at forstå og at agere i et felt, hvor forskellige behov, krav og forventninger mødes i en samarbejdsrelation.

Forventningsafstemning er IKKE forhandlingsteknik eller en juridisk partnerskabsaftale. Forventningsafstemningen er skridtet før egentlige aftaler og forhandlinger – de indledende øvelser i en åben afslappet atmosfære.  En styrkende samtale om opgavens og samarbejdets indhold og løsning, hvor I samtidig skaber og udvikler jeres relation.

Samtaleværktøjerne kan dog sagtens benyttes – I skal bare være opmærksomme på, at situationen er en anden.

Sådan foregår det:

Sessionen veksler mellem oplæg, sparring og konkret arbejde med værktøjet til Styrkende Forventningsafstemning. Vi tager udgangspunkt i dig og din virksomhed, så du kan gå lige hjem og bruge dit nye værktøj i hverdagen.

2 timers individuel undervisnings-session: 1.500 kr ex moms

Udbydes også som foredrag 1½ – 2 timer: startpris: 3.000 kr ex moms

Workshop halv eller hel dag: prisen aftales alt efter deltagerantal og varighed.

 

© 2006 – 2014 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet.dk

Telefon: 22 32 54 43 | Mail: samtaleakademiet@gmail.com | Esterhøjvej 16 | 4550 Asnæs

 

Comments are closed.